Here (www.Coaching123.in) you will get DAILY Latest govt jobs alert and govt jobs/competitive exam FREE online coaching

Jammu & Kashmir Bank PO Previous year questions | Previous papers

Share:
Image result for Jammu & Kashmir Bank PO previous


Jammu & Kashmir Bank PO previous year questions, previous year papers -

Welcome to www.Coaching123.in > one stop destination for govt jobs preparation and news. In today's class we are going to discuss Jammu & Kashmir Bank PO Previous year questions answers.


Jammu & Kashmir Bank PO Syllabus -

Jammu & Kashmir Bank PO Exam consists of the following papers -

* Maths (Quantitative Aptitude)

* Reasoning

* English or regional language 

* General financial banking awareness

Jammu & Kashmir Bank PO previous year questions, previous year papers


General intelligence (Reasoning) -

1. How many such digits are there in the number 5314679 each of which is as far away from the beginning of the number as when the digits are rearranged in descending order within the number ?

a. one
b. three
c. two
d. None 

Ans. d


2. If + means - ; - means x ; x means ÷ ; ÷ means + ; then what is the value of 9 - 7 + 85 x 17 ÷ 15 = ?

a. 79
b. 83
c. 68
d. 73

Ans. d


3. Each vowel in the word MOUNTAIN is replaced by the next letter in the English alphabet and each consonant is replaced by the previous letter in the English alphabet, which of the following will be the 4th letter to the left of 7th from the left end ?

a. P
b. N
c. T
d. V

Ans. d


4. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a. 35
b. 49
c. 56
d. 51

Ans. b


5. MP is related to HK in the same way as HK is related to 

a. DG
b. CG
c. CF
d. CE

Ans. c


6. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a. Dahlia
b. Rose
c. Jasmine
d. Lotus

Ans. d


7. M, T, B, D and R are 5 friends each of them having a different weight. R is heavier than M and T but lighter than only B. M is heavier than only T. Who among the followingn is at the third position according to the question ?

a. M
b. R
c. T
d. D

Ans. d


8. How many pairs of letters are there in the word MEDITATION each of which has as many letters between them in the word in English alphabetical series ?

a. one
b. two
c. three
d. more than three

Ans. d


9. Meera is eleventh from the left and in a row of 35 girls and Seema is twenty seventh from the right end in the same row. How many girls are there between them in the row ?

a. one
b. two
c. three
d. none 

Ans. a


10. Four of the following five are alike in certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a. sesame
b. garlic
c. mustard
d. olive

Ans. b


11. In a certain code language JANUARY is written as ZSBTOBK, then how OCTOBER iwritten in that code language ?

a. SFCNUDP
b. SFCPUDP
c. FSCNUDP
d. SCFNDUP

Ans. b


Synonyms > from the following choose the one which best expresses the meaning of the given word -


1. PLACID

a. clear
b. dull
c. enjoyable
d. calm

Ans. d


2. GRUESOME

a. painful
b. tragic
c. frightful
d. hateful

Ans. c


3. IMPETUOUS

a. pleasing
b. rush
c. violent
d. resourceful

Ans. b


4. OBJECT

a. challenge
b. deny
c. disapprove
d. disobey

Ans. c


5. INFREQUENT

a. rare
b. sometimes
c. usual
d. never

Ans. b


6. OBSCENE

a. indecent
b. objectionable
c. condemnable
d. displeasing

Ans. a


In the below sentences replace the red mark words from the options given below, which can be used in the same context -

1. (i) The organization was established at the beginning of the century
(ii) The little boy could not twist the cap of the bottle 

a. crack
b. dawn
c. break
d. turn

Ans.d


2. (i) His understanding of the subject was really good
(ii) Arup had to hold on to the handle of the door with all his strenght

a. pull
b. power
c. grasp
d. make

Ans. c


3. (i) Debu was going to the library when he met me
(ii) The newspaper carried the news about the murder with a large caption

a. heading
b. prefixing
c. starting
d. venturing

Ans. b


4. (i) The message was written on piece of paper
(ii) Maru got into a fight with his classmate

a. brush
b. scrap
d. grab
d. box

Ans. b


5. (i) The aviator was responsible for fatal crash
(ii) The ship was bound to sink but the caption continually attempted to steer the vessel out of danger

a. guide
b. driver
c. voyage
d. navigate

Ans. d


FREE SUBSCRIBE US TO GET Notifications DIRECT IN YOUR EMAIL

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


---------------------------
# For daily news and updates Visit us again- www.Coaching123.in
---------------------------
# For FREE Govt jobs coaching - Click here
---------------------------