Here (www.Coaching123.in) you will get DAILY Latest govt jobs alert and govt jobs/competitive exam FREE online coaching

English Antonyms asked in Govt exams - Competitive Exam Coaching SET 2

Share:
Image result for english ssc cgl questions paper


Competitive Exam Coaching, govt jobs coaching Online - English class

Welcome to www.coaching123.in > one stop destination for govt jobs preparation and govt jobs news. In the previous class SET 1, we have discussed some important English antonyms previously asked in govt jobs competitive exams. If you have missed the previous SET 1 class, then you can read it here - Click here.

Here in today's class SET 2, we will discuss few more English Antonyms questions and answers which were previous asked in govt jobs exams.


So, let's start today's class!!

English Antonyms questions answers asked in govt jobs competitive exams


Q41. SURVIVAL
(a) evolution
(b) development
(c) creation
(d) extinction

Ans. d


Q42. INSERT
(a) depict
(b) extract
(c) defame
(d) enhance

Ans. b


Q43. INCONGRUOUS
(a) conflicting
(b) contradictory
(c) ill-matched
(d) harmonious

Ans. d

Q44.  DEMENTED
(a) sensible
(b) sensitive
(c) sensual
(d) sensuous

Ans. a


Q45.  IMPROMPTU
(a) prompt
(b) forced
(c) premeditated
(d) inordinate

Ans. c


Q46.  HOSTILE
(a) friendly
(b) sudden
(c) costly
(d) unfair

Ans. a

Q47.  BREADTH
(a) shortness
(b) narrowness
(c) lightness
(d) thickness

Ans. b


Q48.  TIMOROUS
(a) trembling
(b) cowardly
(c) bright
(d) bold

Ans. d


Q49.  SUBLIME
(a) amusing
(b) ludicrous
(c) hilarious
(d) mean

Ans. b


Q50.  ECCENTRICITY
(a) normalcy
(b) similarity
(c) equality
(d) clarity

Ans. a


Q51.  GENTLEMAN
(a) clown
(b) boor
(c) dud
(d) buffoon

Ans. b


Q52.  PANICKY
(a) confident
(b) sober
(c) quiet
(d) calm

Ans. d


Q53.  MOURNFUL
(a) playful
(b) joyous
(c) laughable
(d) humorous

Ans. b


Q54.  OBSTINATE
(a) confused
(b) determined
(c) trusted
(d) flexible

Ans. d


Q55.  MYOPIC
(a) short-sighted
(b) feeble-minded
(c) fore-sighted
(d) far-sighted

Ans. d


Q56. PRUDENT
(a) silly
(b) unwise
(c) idiotic
(d) poor

Ans. b


Q57.  CONCISE
(a) extended
(b) lengthy
(c) protracted
(d) elongated

Ans. b


Q58.  AFFIRMATION
(a) denial
(b) refusal
(c) opposition
(d) obstruction

Ans. a


Q59.  CURTAIL
(a) arrive
(b) continue
(c) resume
(d) start

Ans. c

Q60.  AFFLUENCE
(a) misery
(b) stagnation
(c) neglect
(d) poverty

Ans. d


Now some English Antonyms questions for Practice -


Q61.  AGREEMENT (a) dislocation  (b) discord  (c) turbulence  (d) fragmentation

Q62. AGONY (a) pleasure (b) laughter (c) bliss (d) ecstasy

Q63. RETICENT (a) forward  (b) developed (c) sophisticated (d) communicative

Q64. PRECISE (a) indecent (b) vague (c) incorrect (d) indistinct

Q65. CANDID (a) cunning (b) diplomatic (c) doubtful (d) impertinent

Q66. APOCRYPHAL (a) authentic (b) dubious (c) unsubstantiated (d) fictitious

Q67. REPEL (a) attend (b) concentrate (c) continue (d) attract

Q68.  ARALUNG (a) shocking (b) consoling (c) scaring (d) horrifying

Q69.  JEST (a) gravity (b) grim (c) genial (d) sport

Q70.  CURTAIL (a) lengthen (b) shorten (c) entail (d) close

Q71.  APPLAUD (a) praise (b) loud (c) censure (d) acclaim

Q72.  JADE (a) defend (b) grasp (c) cheer (d) harass

Q73.  APPRECIATION (a) appraisal (b) antipathy (c) admiration  (d) assessment

Q74. PACIFY (a) threaten (b) challenge (c) quarrel (d) enrage

Q75. APPARENT (a) ambiguous (b) clear (c) visible (d) conspicuous

Q76. ATHEIST (a) rationalist (b) theologies (c) believer (d) ritualistic

Q77. GIGANTIC (a) weak (b) fragile (c) slight (d) tiny

Q78.  ILLICIT (a) liberal (b) intelligent (c) lawful (d) clear

Q79.  CALLOUS (a) sensitive (b) soft (c) kind (d) generous

Q80.  ENIGMATIC (a) simple (b) reticent (c) plain (d) nervous

Q81.  ABUNDANT (a) short (b) limited (c) petty (d) meager

Q82.  HARASS (a) reward (b) praise (c) flatter (d) relieve

Q83.  CHARMING (a) insolent (b) indignant (c) repulsive (d) handicapped

Q84.  GRUESOME (a) attractive (b) beneficial (c) gracious (d) amicable

Q85. DESPISE (a) appease (b) flatter (c) admire (d) appreciate

Q86. CUMBERSOME (a) heavy (b) convenient (c) smooth (d) automatic

Q87. LOQUACIOUS (a) talkative (b) taciturn (c) diffident (d) bashful

Q88. INTELLIGIBLE (a) dull (b) foolish (c) garbled (d) confused

Q89. PHILANTHROPIST (a) philistine (b) moralist (c) spendthrift (d) miser

Q90. ANXIOUS (a) fearful (b) worried (c) calm (d) concerned

Answers -


61 b 62 a 63 d 64 b 65 a 66 a 67 d 68 b 69 a 70 a 71 c 72 c 73 b 74 d 75 a 76 c 77 d 78 c 79 a 80 a 81 d 82 d 83 c 84 c 85 c 86 b 87 d 88 d 89 d 90 c


Keep visiting us for more govt jobs competitive exam study materials and notes. 

Also read -





FREE SUBSCRIBE US TO GET Notifications DIRECT IN YOUR EMAIL

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


---------------------------
# For daily news and updates Visit us again- www.Coaching123.in
---------------------------
# For FREE Govt jobs coaching - Click here
---------------------------