Here (www.Coaching123.in) you will get DAILY Latest govt jobs alert and govt jobs/competitive exam FREE online coaching

SSC CGL Previous Papers SET 1 - with Answers (Maths, GI, GK)

Share:
SSC CGL Previous Papers SET 1 - Welcome to www.Coaching123.in > one stop destination for govt jobs coaching and govt jobs news ! Here in this article we are discussing SSC CGL Previous Papers SET 1. We will discuss various SSC CGL questions and answers previously asked in SSC papers in different SETS. This is the SET 1.

SSC CGL Previous Papers SET 1


Here we have covered questions from Maths, GI and GK sections with answers. This SET is also helpful for other SSC (Staff selection commission) exams like -


* SSC CHSL

* SSC MTS

* SSC Stenographer

* SSC CPO (central police organization)

* SSC Constable

So, let's start. For better result you can make notes or you can bookmark our website for future reading www.Coaching123.in !


SSC CGL Previous Papers SET 1 (SSC CGL previous Questions answers)



1. Indian state with largest producer of Soyabean ?

a. Andhra pradesh
b. Arunachal pradesh
c. West bengal
d. Madhya pradesh

Ans. d


2. Find the next correct pair from the given options ?

BEAK : EIFQ :: SAIL : _____

a. VREN
b. RENV
c. VERN
d. VENR

Ans. d


3. The author of the book "Sita : Warrior of Mithila" ?

a. Robin sharma
b. Narendra modi
c. Chetan Bhagat
d. Amish Tripathi


Ans. d


4. Which chief minister got the "Transformative chief minister award 2017" by US-India business council ?

a. Naveen patnaik
b. Nitish kumar
c. K. chandrashekhar Rao (CM Telangana)
d. Chandrababu Naidu (CM Andhra pradesh)

Ans. d


5. What enables an Electric current to flow in a circuit ?

a. Motion of current
b. Motion of electrons
c. Motion of protons
d. Path/orbit

Ans. b


6. Which part in a plant converted into Seed ?

a. Style
b. Stigma
c. Ovule
d. Ovary

Ans. c
> Ovule contains the female reproductive cells


7. Metal oxides that react with bases and acids are called ?

a. Basic oxides
b. Acidic oxides
c. Amphoteric oxides
d. Neutral oxides

Ans. c


8. Who is the present CEO of Nokia company ?

a. Sundar pichai
b. Satya nadella
c. Bill gates
d. Rajeev suri

Ans. d


9. In the modern periodic table, the metals are placed on which side ?

a. Center
b. Top row
c. Left side
d. Bottom row

Ans. c


10. Which among the following glows with special colour depending on the nature of the gas in Fluorescent tube ?

a. Hydrogen
b. Plasma
c. Bose einstein condensate
d. Helium

Ans. b


11. The pH scale between 7 to 14 is ?

a. Acidic
b. Base
c. Neutral
d. Gas

Ans. b


12. A piece of work can be done by 16 boys in 8 days working 12 hours a day. How many boys are needed to complete another work, which is three times the first one in 24 days working 8 hours a day ?

a. 22 boys
b. 24 boys
c. 25 boys
d. 21 boys

Ans. b


13. Which metal does not react with hot or cold water ?

a. Calcium
b. Sodium
c. Potassium
d. Aluminium

Ans. d


14. The tendency of undisturbed objects to keep moving with the same velocity or to stay at rest is called ?

a. Momnetum
b. Inertia
c. Velocity
d. Force

Ans. b


15. Who won French open super series 2017 ?

a. George thomas
b. Anil kumar raju
c. Saina nehwal
d. Srikanth kidambi

Ans. d


16. A pipe can fill a tank with water in 2 hrs. Because of a leak, it took 8/3 hrs to fill the tank. The leak can drain all the water of the tank in ?

a. 15 hrs
b. 6 hrs
c. 8 hrs
d. 12 hrs

Ans. c


17. Who among the following is not in the 'Nine gems' of Emperoro Akbar's court ?

a. Raja todar mal
b. Abu'l-fazl ibn mubarak
c. Osman ali khan
d. Fakir aziao din

Ans. c


18. Select the next number pattern in the following -

4, 9, 20, 44, __

a. 100
b. 80
c. 90
d. 95

Ans. d


19. As per the Statement find the conclusion -

Statement -
1. At present Mr. Rajesh is 25 yrs younger to his father
2. Mr. Rajesh's sister who was born on 1974 is 35 years younger to his father

a. Statement 2 alone is sufficient while 1 alone is insufficient
b. Statement 1 alone is sufficient while 2 alone is insufficient
c. Either statement 1 or 2  is sufficient
d. Both statements are sufficient

Ans. d


Keep visiting us for the next SET 2. The link will be mentioned here after publish.


* SET 2 Published - Read here


Also read -


Govt Jobs Coaching Class 1 - National park, Bird sanctuary, Biosphere reserve

Maths coaching - Govt jobs Previous asked questions - SET 1


FREE SUBSCRIBE US TO GET Notifications DIRECT IN YOUR EMAIL

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


---------------------------
# For daily news and updates Visit us again- www.Coaching123.in
---------------------------
# For FREE Govt jobs coaching - Click here
---------------------------